torstai 28. maaliskuuta 2013

Turismin jälkeinen väsymys ja hiljentymistä

Kävimme Gallessa eilen päiväretkellä. Galle on melko suuri, siirtomaavaikutteinen kaupunki Tangallasta länteen. Otimme alkuun tuktukin Mataraan ja sieltä junan Galleen. Kivaa oli nähdä vähän muutakin kuin näitä lähirantoja, mutta matkustaminen helteessä 4h yhteensä päivän aikana oli aika rasittavaa. Olen tulossa niin kovin laiskaksi ja epäseikkailunhaluiseksi. Mutta ehkä johtuu siitä, että tarvitsen oikeasti myös tyhjää tilaa ja lepoa. Alunperinkään vuorotteluvapaan ja reissun tarkoitus ei ollut olla turisti, vaan pikemminkin ottaa iisisti ja ottaa aikaa ja tilaa. Joogaa ja fyysistä harjoitusta en koe missään määrin rasituksena, enkä edes aamuheräämistä. Pikemminkin uuvun melusta ja ylenmääräisestä häsläyksestä, ja siitä, että koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain. No isoissa kaupungeissa hälyä ja melua aina on turhankin paljon. No nyt ei tarvitse mennä hetkeen minnekään, voin vain olla.

Vuorotteluvapaakorvaushakemukseni oli onneksi viimein hyväksytty, jouduin lähettelemään sähköpostilla jotain tarkennuksia, mikä on tietysti täältäkäsin vähän rasittavaa. Varsinkin kun kukaan kassasta ei vaivautunut kuittaamaan moneen päivään, olivatko tarkennukset riittäviä vai ei. Hieman epämiellyttävää, kun matkabudjettini on kuitenkin paljolti korvauksesta riippuvainen.  Nyt onneksi asia hoidossa.

Kun on ollut viimeiset 15 vuotta ihan hurjan kiireinen suurimman osan aikaa, ei ihan tajua, kuinka paljon sillä on vaikutusta. Vaikken koekaan enää olleeni työuupunut, toisin kuin vielä pari vuotta sitten, huomaan, että kaipaan edelleen todella paljon lepoa. Nyt alan vasta laskeutua siihen tilaan, että pystyn vain olemaan. Ja pääni on huomattavasti tyhjempi. Aamuharjoituksessa ajatus silti edelleen karkaili ja oli vaikea keskittyä. Lisäksi olin laiska ja väsynyt ja punnersin kakkossarjaa vähän hampaat irvessä, koska eilen oli kuupäivä ja taukoa harjoituksesta. Ja huomenna onkin jo perjantai ja ohjattu ykkönen. Eli edelleen suoritan asanaharjoitustakin liikaa. Voisi vain opetella ottamaan iisimmin, jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti