tiistai 19. maaliskuuta 2013

Joogabileet ja heikkoa syömistä

Huonosti nukuttu joogabileiden jäljiltä, vaikka juomana olikin vain vettä ja inkivääriteetä.  Michelle ja Chad, brittipari, joiden kanssa olimme safarilla, olivat täällä viimeistä iltaa, ja päädyimme järjestämään bileet. Chadilla oli iPadissaan DJ-applikaatio, joten meillä oli lähes Goa-henkinen klubi Ashtanga Lankan ravintolan terassilla. Hauskinta oli, että myös paikallinen keittiöhenkilökunta ja noin seitsemänkymppinen Fred olivat täysillä mukana. Ranskalais-italialaisesta taiteilijapariskunnasta puhumattakaan.

Harjoitus etenee, mutta voiman kanssa on tekemistä. Johtuu kai siitä, että syömme aika vähän. Uimisen jälkeen on aamupala vasta yhdeltätoista ja sitten onkin jo lähes päivä puolessa. Illallinen on jo puoli kuuden aikaan. Jotenkin ei tule syötyä lounasta ja ruoka on aika kevyttä. On ihme, jos en kutistu täällä vajaassa kuukaudessa. Pitää ehkä kiinnittää enemmän huomiota syömiseen, jotta jaksaa ylipäänsä harjoitella ja tehdä asioita. Proteiineja voisi olla ennemmänkin. Kananmunia aamupalalla ja kikherneitä tai linssejä lähes joka aterialla kuitenkin.

Joogaopettajani on 43-vuotias jenkki Portlandista. Hyvä opettaja, mukava mies. Jollain tasolla ehkä hieman tyypillinen ashtangaopettajamies. Hyvännäköinen, selvästi sinkku, ja ympärillä pyörii useampia joogaavia naisia, jotka ovat jollain tasolla kiinnostuneita. Ehkä kirjoitan vähän ilkeästi, mutta ehkä helpoin ammatti miehelle, joka haluaa tavata lahjakkaita ja mielenkiintoisia naisia, on ruveta joogaopettajaksi. Muut miehet täällä yhtä uusiseelantilaista tyyppiä lukuunottamatta ovat joko varattuja, vanhoja tai homoja. En lainkaan halua vähätellä hänen osaamistaan opettajana. Olemme käyneet läpi jonkun verran joogasutria ja hän vaikuttaa asiaan perehtyneeltä (olen opiskellut sutria aiemminkin ja vertaan samalla hänen esittämiä tulkintojaan Måns Broon käännökseen, joka suomalaisella joogatutulla on mukana) ja haluaa puhua joogasta laajasti, asana on vain pieni osa joogaa. Mutta joogasalin ulkopuolella olen haistavinani pientä lomaromanssin etsintää, mikä sinänsä on ihan inhimillistä. Mutta ah niin tyypillistä ashtangamaailmaa jollain tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti