perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ohjattu ykkönen ja laskeutumista vapaapäivään

Aamulla oli ohjattu ykkönen - ja tietysti uimista. Mutta harjoitus tuntui jo paljon kevyemmältä kuin viime viikolla. En yleensä rakasta ohjattua harjoitusta, mutta nyt se tuntui ihan hyvältä, samoin pelkän ykkösen tekeminen tuntui mukavalta. Sen jälkeen kun olen ruvennut katkaisemaan kesken ykkössarjan ja siirtynyt kakkoseen, ykkönen on alkanut taas maistua. Tuntuu vain hyvältä ja leppoisalta. Ja kevyemmältä. Ja olen onnellinen, ettei minun tarvitse tehdä drop-backeja tekemättä kakkosta alle, koska ohjatussa emme tee niitä. Selkäni vierastaa nykyisin taaksetaivutuksia ilman kakkosen lämmittelyasanoita.

Voima on alkanut hieman palautua. Olen ollut täällä aika heikko. Nyt jotain pientä parannusta ilmassa. Yritän hieman treenata bakasanahyppyä, mutta aika laiskoin tuloksin toistaiseksi. Bakasana itsessään on ehkä vähän helpottunut, mutta hyppy ei kyllä kulje. Puhuimme eilen aika pitkään joogaopettajani kanssa keskittymisestä ja läsnäolosta kussakin asanassa. Ja sitten muustakin elämästä. Perun vähän aiempia hieman nihkeitä kommenttejani, ne olivat ehkä hieman hätäisiä tulkintoja hänestä. Usein kun ihmisestä alkaa saada enemmän irti, paljastuu paljon syvempiä kerroksia.

Asanaharjoituksen lisäksi harjoittelen edelleen suurempaa läsnäoloa kaikessa ja avautumista. Huomaan, että minulla oli joku alkuvastustus täällä, joka on sittemmin hävinnyt. Ehkä johtui juuri aiemmin kirjoittamastani asetelmasta (kaikki naiset pörräävät opettajan ympärillä) , joka väkisinkin vaikutti asenteeseeni häntä kohtaan ja myös omaan käytökseeni, joka on pikemminkin päinvastainen.  No nyt olemme päässeet parempaan balanssiin. Opettajani ei epäile, että minulla on jotain häntä vastaan ja minä olen ehkä hyväksynyt hänet syvempänä ja mielenkiintoisena ihmisenä, enkä lokeroi häntä johonkin itsekeksimääni muottiin. Siitä emme puhuneet, vaan enemmänkin harjoituksen herättimistä kokemuksista ja tunteista, ja terapiassa käymisestä, josta kummallakin on kokemuksia. En usko, että hän varsinaisesti epäili minulla olleen jotain häntä vastaan, mutta tunnistan itsessäni tietyn etäisyyden, jota aika helposti pidän yllä. Ja joka erityisesti amerikkalaisesta kulttuurista tulevaa  ehkä kummastuttaa. 

Muutenkin olen tavannut täällä muutamia aivan huikean kiinnostavia ihmisiä. Italialainen taiteilija tuttavani Alberto, josta kirjoitin aiemmin, osoittautui erittäin radikaaliksi performanssitaiteilijaksi, jota Louis Vuitton on jopa sponsoroinut. Hän on toteuttanut performanssejaan mm. New Yorkin Guggenheimissa, Venetsian biennaalissa ja ties missä. Entinen Rooman balettiakatemian tanssija, josta tuli sittemmin erittäin radikaali taiteilija, vieraillut jopa Helsingissä ARS 95 -näyttelyn aikana teemana taide ja prostituutio. Alberto halusi ottaa kantaa siihen, kuinka paljon taiteilijan ja prostituoidun työ muistuttaa toisiaan, taiteilija myy teoksiaan ja prostituoitu itseään. Niinpä hän ilmestyi eri näyttelyihin prostituoiduksi pukeutuneena. Osa performanssia oli, että "asiakkaat" saattoivat olla häneen yhteydessä 24/7.  En tiedä, kuinka pitkälle performanssi eteni tosi elämässä. No mieletön tyyppi silti, ja pitkään joogannut. 

Huomiseksi ei ole vielä suunnitelmia. Ihanaa, että on vapaapäivä. Kroppa saa vähän levätä. 

6 kommenttia:

  1. Kiva että voimat alkavat jo palautua! Vitsit, olin Sri Lankalla vuoden vaihteessa, tuolloin mietin visiittiä Ashtanga Lankalle, mutta aikataulullista syistä jätin väliin. Vaikka joogaan säännöllisesti suomessa, haluan jostain syystä pitää lomat "lomana" (ja joogailla omaan tahtiin, eikä keskittyä vain siihen). Toisaalta näitä sun juttuja lukiessa tulee mieleen, että voisi olla mukava kokeilla jotain "jooga-lomaakin".

    Galle oli kyllä mukava paikka, sitä voin suositella.. ja jos on yhtään ylimääräistä aikaa, niin vuoristo toimii myös, vähän erilaista kuin rantakohteet. Ja jos haluaa rannalle jäädä loikoilemaan hetkeksi, niin suositteleen Tangallaa, kaikista rauhallisin.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos kommentista. :) Tangalla on itseasiassa tässä lähin kylä, joten siellä tulee käytyä. Ja lähirantoja tutkittua. Tänään kävimme Matarassa, jossa ei kyllä llut juuri mitään nähtävää, mutta bussimatka oli mukava. Galleen olemme menossa päiväretkelle ensi viikolla. Odotan sitä jo. :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kyllä tätä paikkaa. On helppo tehdä retkiä muualle, itse paikka on ihana, mielettömät, puhtaat rannat ympärillä, virkistävä merituuli - ja hurjan sympaattinen tunnelta. Elämme pienessä yhteisössä, jossa kaikki auttavat toisiaan ja aikaa vietetään yhdessä. Toki päivät kukin voi viettää, missä haluaa. Mutta aina löytyy seuraa, jos kaipaa.

    Minulle loma antaa jotenkin mahdollisuuden syventyä joogaan paljon enemmän, joten nautin siitä äärettömän paljon. Kotona arki on aika kiireinen ja joogakin välillä liikaa suorittavaa asanaharjoitusta. Täällä jotenkin koko elämä on enemmän joogaa.

    VastaaPoista
  4. ootko ollut mysoressa koskaan? mä oon ajoittain harkinnut sitä, mutta, kuten sanoin, oon ainakin toistaiseksi päätynyt toteuttamaan muita intohimojani lomalla (vaeltaa, ulkoilla, ajoittain vain rötvätä rannallakin, tutustua kuttuuriin jne..) mutta olisihan se aika ihanaa olla jossain retriitillä ja antaa vaan aikaa itselle, ajatuksille ja joogalle. ainakin ne ajatukset houkuttelee erityisesti silloin kun työelämäahdistus iskee päälle ja kaipaa lomaa ja vaan aikaa rauhoittumiselle. mutta totta toi, että täällä harjotellessa varmasti korostuu tuo suorituskeskeinen asanaharjotus. mä toivoisin että täälläkin keskityttäisiin välillä siihen muuhun puoleen enemmän...

    Leena

    VastaaPoista
  5. Heippa!
    En ole ollut Mysoressa, tosin monet tutut ovat kyllä olleet. Haasteena on ollut se, että Mysoressa pitäisi aina olla vähintään kuukausi ja mulla on harvemmin ollut talvella niin paljon lomaa. Siis olen pystynyt olemaan parina talvena 3-4 viikkoa reissupäivät mukaan lukien, mutta kokonaisen kuukauden irroittaminen on ollut vähän haastavaa. Nyt olin suunnitellut meneväni Mysoreen, mutta koska pääsin reissuun vasta maaliskuussa, missasin sen tälläkin kertaa. Pääshala sulkeutuu jo tällä viikolla, joten aikaa olisi taas ollut alle kuukausi ja olisi pitänyt maksaa koko kuukausi. Ehkä joku päivä. :)

    VastaaPoista
  6. Lisäksi Mysoressa on vähän se haaste, että se on iso intialainen, pölyinen kaupunki sisämaassa. Eli siellä ei voi viettää rantalomaa tai samalla tavalla mennä turistina kuin täällä. Tai esim. Goalla tai Thaimaassa.

    VastaaPoista