sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uskallanko olla kevyt?

"I left my soul there, 
Down by the sea 
I lost control here

Living free"

Kävin hyväntekeväisyysjärjestön haastattelussa tällä viikolla. Haastattelu meni hyvin, mutta minua alkoi ahdistamaan. Tuli sellainen olo, ettei tämä sittenkään ole minun juttuni, en vain NYT pysty tähän. Enkä halua sitoutua tässä tilanteessa, tässä elämänvaiheessa vuodeksi mihinkään. Ilmoitan ensi viikolla, etten voikaan nyt sitoutua toimintaan.  Kyse on paitsi ajasta ja avoimuudesta tulevaisuuden suhteen myös siitä, että olen luvannut itselleni olla kevyt ja iloinen, keskittyä kaikkeen positiiviseen. Sallia itselleni iloisen huolettomuuden.  Ja samalla en voi tehdä asioita, joissa joudun kannattelemaan muita ihmisiä niin paljon.

Toisin kuin ehkä luulisi, kyse ei siis ole vastuun pelosta tai siitä, että pelkäisin kohdata onnettomia, kriisissä olevia ihmisiä. Kyse on pikemminkin omasta pelostani olla kevyt ja hattara. Kun olen viimein sallinut itselleni tilan, jossa ei tarvitse murehtia mistään, vain aikaa ja vapautta olla suunnittelematta ja kantamatta huolta, niin alan yhtäkkiä täyttää sitä kaikella "turvallisella". Kuten muiden ihmisten murheisiin keskittymällä ja syksyn työkuvioiden suunnittelulla. En halua sanoa täysin "ei" vapaaehtoistyölle, mutta nyt ei vain ole sen aika.  Toisaalta oli hyvä käydä haastattelussa tajutakseni, etten juuri nyt voi tehdä sitä.

Olin myös kasvattiveljeni lapsen ristiäisissä eilen ja kaikki oli niin kovin onnellista. Ei veljenikään keskity tällä hetkellä maailman murheiden parantamiseen, hän keskittyy onnelliseen parisuhteeseen ja perhe-elämään. Voisinko viimein sallia itselleni saman? Koska sehän on sitä, mitä todella haluan. Onneksi asia on sentään kirkastunut kuluneen syksyn aikana.

Olen kaiketi saanut vuokralaisen, tapaamme vielä ensi viikolla, mutta periaatteessa asia on sovittu. Olen neuvotellut pankin kanssa lyhennysvapaasta jaksosta ja saanut hoidettua paperiasioita työkkärin ja kassan kanssa, perusvuorotteluvapaabyrokratiaa. Tavallaan kaikki alkaa olla reilassa. Taloudellisesti ei ahdista enää mikään. Nyt voin vain olla, ja antaa kaiken uuden tulla. Keskittyä ELÄMISEEN, ei elämisen suunnitteluun.

"I left my soul there, 
Down by the sea 
I lost control with you, 
And living, living, 
And I, living, by the sea"


Morcheeba, The Sea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti