perjantai 14. kesäkuuta 2013

Sataa, sataa ropisee..

Sadekausi jatkuu Hong Kongissa, jonne saavuin eilen. Tänään on pääsääntöisesti satanut koko päivän. Koko viikonlopuksi on luvattu aika sateista. No, koska olen viettänyt viimeiset 3,5 kk saarilla ja paljolti urbaanin elämän ulottumattomissa, olen nauttinut kaupunkipäivästä ihan kympillä. Pedikyyri, alennusmyynnit, kahvilat ja pilvenpiirtäjien tuijottelu sekä metrossa tungeksiminen satojen kiinalaisten kanssa on vaihteeksi hyvin hauskaa. Shoppailu tuli ihan tarpeeseen, koska kaikki vaatteet alkavat olla niin nuhjuisia, enkä viitsisi enää kiikuttaa niitä pesulaan. Lisäksi alan olla aika kyllästynyt pitämään samoja rättejä päivästä toiseen. Kun on paljon ruskeampi kuin lähtiessä, ja ehkä yhden vaatekoon pienempi, ostoskokemus tuntui erilaiselta ja hyvin inspiroivalta.. Kirkkaat värit iskevät ihan eri tavalla. Ja kaipa täällä on länsimaiset kooot myynnissä, kun ostin pelkkää S-kokoa ja yhden mekon kokoa 38.

Joogaan en herännyt aamulla, vaan nukuin pidempään. Huomenna ajattelin testata yin-tuntia läheisellä studiolla ja sunnuntaina on tarjolla jo aamumysorekin. Guest housen huone on niin pieni, ettei täällä oikein mahdu omaa harjoitusta tekemään. No hauskaa testailla uusia studioita. Varsinkin jos sataa koko ajan kuin saavista kaatamalla, niin turismikin on vähän hankalaa.

Hyvin hassua olla pitkästä aikaa yksin. Koko reissun aikana olen ollut yksin matkapäivien lisäksi korkeintaan viikon. Tuskin sitäkään. Mutta selvästi reissun tarjoituksenakin on ollut tuoda uusia ihmisiä, peilata omia asioita muiden kautta ja suhteessa toisiin, ei istua mötköttää jossain vuorilla tai saarella yksinään. Kirjoitin Nepalin jälkeen ajatuksia, ja teemoja, joita olen opetellut konkreettisesti matkan aikana. Palasin niihin taas eilen, ja tuntui kovin järkeenkäyviltä.  Kirjoitan niitä myöhemmin tänne, kunhan ehdin. Paljolti ajatuksia, jotka pohjautuvat joogafilosofiaan ja buddhalaisuuteen. Jotenkin matkalla ollessa niistä on vain tullut todempia, ja konkreettisempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti